Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
img_0574

16 september: openstelling nieuwe Slaper

Komende vrijdag, 16 september, wordt de nieuwe Slaper officieel opengesteld voor het verkeer. Het is dan weer mogelijk om vanaf de kruising Nieuwendijk-Zwartendijk over de nieuwe Slaper naar de Cellesbroeksweg en Buitendijksweg te rijden. Op hetzelfde moment wordt het fietspad langs de “oude” Slaper, tussen de Nieuwendijk en de rotonde N50, afgesloten en wordt het fietsverkeer omgeleid via de Zwartendijk en station Kampen-Zuid.

Met het open stellen van de nieuwe Slaper komt ook de omleidingsroute voor het langzame (landbouw)verkeer te vervallen. De borden voor deze route worden op 16 september weggehaald.  

Veiligheid voor fietsers
Uit oogpunt van veiligheid is ervoor gekozen om het fietspad langs de “oude” Slaper, vanaf de kruising Nieuwendijk-Zwartendijk naar de rotonde N50, af te sluiten voor het fietsverkeer. Dit fietspad kruist namelijk met de ingang van de bouwweg naar het Reevediep, waar alle zware verkeer passeert en daarnaast moet dit fietspad binnenkort wijken voor de brug Nieuwendijk en het bijbehorende fietspad. De fietsers krijgen een veiliger route over de Zwartendijk, richting het station Kampen-Zuid en een speciaal aangelegd stuk fietspad dat aansluit op de route naar de stad.

Om het fietsverkeer te laten wennen aan de nieuwe oversteek bij de Zwartendijk, worden de eerste tijd verkeersregelaars ingezet.

IJsseldelta programma 16 september: openstelling nieuwe Slaper