Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
dag-vd-bouw-2016_website-blok-01

20 mei: Dag van de Bouw

Aanstaande zaterdag is het zover: De Dag van de Bouw start 20 mei om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Op onze website vindt u de aankomende tijd steeds updates van het programma. Voor nu kunnen we alvast het volgende verklappen:

Projectkantoor

In ons projectkantoor – Engelenbergplantsoen 5 in Kampen – vindt u ons informatiecentrum met allerlei informatie over het project. Ook kunt u filmpjes en foto’s van het project bekijken. In de kantine staat de koffie, thee en ranja voor u klaar! Kinderen kunnen kleurplaten maken of buiten op het springkussen of in de speeltuin spelen. Buiten staan ook de pendelbussen klaar voor een rondleiding over ons bouwterrein.

Recreatieschutsluis

De eerste stop, de recreatieschutsluis. Neem een kijkje in de bouwkuip, nu kunt u hier nog staan, straks stroomt hier water. Hoe deze recreatieschutsluis eruit komt te zien, ziet u in het definitief ontwerp op locatie. Deze locatie is ook met de fiets bereikbaar en er zijn fietsenstallingen aanwezig. Verder is er koffie, thee en ranja, een bult met speelzand, emmertjes en schepjes en vindt u hier de EHBO post.

Brug Nieuwendijk

Via de traptorens kunt u alvast een klein stukje over deze nieuwe brug lopen. Ook hier staat de koffie, thee en ranja voor u klaar, er zijn toiletten en diverse stands.

Materieelpark

Vanaf de Brug Nieuwendijk kunt u doorlopen naar het materieelpark aan de achterkant van de Brug Nieuwendijk. Hier is van alles te zien en te beleven. Daarnaast zijn er een aantal stands, waaronder de gemeente Kampen met informatie over woongebied Reeve. Ook zijn er stilstaande machines waarin kinderen met helm en hesje kunnen zitten voor een leuke foto.

Veendepot

Nog iets verder doorlopen en dan komt u bij het veendepot. Producent Hans Olieman is aanwezig en vertelt over het proces en het eindproduct wat hier gemaakt wordt.

IJsseldelta programma 20 mei: Dag van de Bouw