Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Reevesluis

Aangepaste bediening schutsluis Reevesluis vanaf 16 november

Komende periode worden er wijzigingen doorgevoerd in de bediening van de schutsluis van de Reevesluis op het Drontermeer. Dit betekent wijzigingen voor het scheepvaartverkeer. Vanaf 16 november is er sprake van een open kolk situatie. Deze open kolk situatie staat gepland vanaf 16 november 2020. In verband met de (test)-werkzaamheden zijn er in deze periode beperkte doorvaartijden.

 

Passeervensters

De passeervensters zijn vanaf 16 november 2020:
Maandag t/m vrijdag:

  • 06:00 tot 08:00 uur
  • 12:00 tot 13:00 uur
  • 16:00 tot 20:00 uur

Zaterdag, zondag en feestdagen:

  • 10:00 tot 16:00 uur

Van bovenstaande passeervensters kunnen door omstandigheden worden afgeweken. De actuele bedientijden staan altijd op www.vaarweginformatie.nl.

 

Aanmelden voor passeervensters

Beroeps-en recreatievaartvaart moet zich minimaal 4 uur van tevoren aanmelden voor passage tijdens één van de passeervensters. Dit kan via CMIJ, de “Centrale Meldpost IJsselmeergebied” van Rijkswaterstaat in Lelystad, telefoonnummer 088-7974573.

 

Veilige doorvaart

We werken met passeervensters voor de veiligheid van scheepvaart en bouwpersoneel tijdens de (test)-werkzaamheden aan het Reevesluiscomplex. De bedienaar zal de kolk vrijgeven voor scheepvaart tijdens een passeervenster middels de tijdelijke seininstallatie. Tijdens de passeervensters kunnen en mogen de schepen elkaar niet kruisen. De seinen staan tijdens de bouwwerkzaamheden standaard op dubbel rood. Gedurende de gehele dag is de sluisbedienaar aanwezig en bedient de seinen vanuit het bediengebouw.

 

IJsseldelta programma Aangepaste bediening schutsluis Reevesluis vanaf 16 november