Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Uitnodiging: publieksevenement 1 september 2022

De afgelopen periode zijn de meeste betonnen liggers geplaatst, waardoor de brug steeds meer vorm krijgt. In de week van 29 augustus t/m 2 september gaan we het beweegbare deel van de brug -het stalen val- plaatsen. Het stalen val wordt per schip aangevoerd, in elkaar gezet op de bouwplaats en daarna op de juiste plek gehesen. Dit gebeurt met vier grote kranen en wij noemen dit ook wel de kranendans.

Wij nodigen u van harte uit om deze hijswerkzaamheden te bekijken vanaf de Drontermeerdijk. Op donderdagochtend 1 september van 08:00 en 12:00 uur zullen collega´s van de provincie Flevoland en Combinatie Roggebot aanwezig zijn om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. U bent vrij om langs te komen tussen 08:00 en 12:00 uur. Wel willen wij u vragen om uw komst op voorhand aan te melden via: info@ijsseldeltaprogramma.nl

Let op, hoe snel de werkzaamheden verlopen is afhankelijk van een heleboel externe factoren. We kunnen daarom momenteel geen uitspraken doen over het specifieke hijsmoment.

IJsseldelta programma Uitnodiging: publieksevenement 1 september 2022