Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezing over IJsselkogge in Leiden

In de reeks “12 provinciën lezingen” van het Rijksmuseum van Oudheden staat vrijdag 30 november Overijssel centraal. Een verhaal over “De IJsselkogge” is onderdeel van het programma.

Onderwaterarcheoloog Wouter Waldus vertelt het verhaal van “zijn” vondst. En plaatst de 15e eeuwse Kogge in de maritieme context van die tijd. Aan bod komen onder meer de Hanzetijd, koggeschepen en het bedrijven van onderwaterarcheologie in een stromende rivier met beperkt zicht.

Tijdens de bijeenkomst zijn er ook lezingen met thema’s als “Vergeten Overijsselse schatten”, “DNA en ander natuurwetenschappelijk onderzoek op de opgraving van een middeleeuwse begraafplaats rond de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal”. En: “De waarde van de archeologische collectie van de Oudheidkamer Twente/Twentse Welle.

De lezingen vinden vrijdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.30 uur plaats in het Rijksmuseum voor Oudheden, Rapenburg 28, Leiden. Meer informatie is te vinden op www.rmo.nl

IJsseldelta programma Lezing over IJsselkogge in Leiden