Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Deel Drontermeer wordt “Revemeer”

Een deel van het huidige Drontermeer krijgt vanaf 1 januari 2014 een nieuwe naam: Revemeer. Dat heeft de gemeente Dronten besloten. Het gaat om het gedeelte ten zuiden van de huidige Roggebotsluis tot ongeveer het eiland Reve, waar in de toekomst de nieuwe Reevedam en een nieuwe sluis worden gebouwd.

Met de realisatie van het Reevediep, de nieuw te bouwen hoogwatergeul tussen de IJssel en het Drontermeer, verandert de indeling van de Veluwerandmeren. Er komt als het ware een “nieuw meer” bij tussen het huidige Drontermeer en het Vossemeer. Dit meer ontstaat, omdat het Drontermeer ter hoogte van het eiland Reve in de eerste plaats wordt afgesloten met de Reevedam met keerdeuren, die doorgaande scheepvaart mogelijk maken. De Reevedam wordt aangelegd in de eerste fase van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. In de tweede fase is voorzien dat de huidige Roggebotsluis wordt afgebroken en dat in de Reevedam een nieuw sluizencomplex wordt gebouwd. Het gedeelte tussen deze nieuwe sluis en het Vossemeer krijgt vanaf 1 januari dus de naam “Revemeer”.

IJsseldelta programma Deel Drontermeer wordt “Revemeer”