Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
afbeelding-zomerkader_opnieuw-2

Aangepast ontwerp voor uiterwaard Scherenwelle

Het aangepaste ontwerp voor invulling van de uiterwaard Scherenwelle is in concept klaar. Het projectteam IJsseldelta heeft ervoor gekozen om het ontwerp van de uiterwaard Scherenwelle te veranderen, naar aanleiding van opmerkingen en zorgen van pachters en grondeigenaren.

Aan het oorspronkelijke plan wordt een kleine zomerkade toegevoegd met een klepduiker. Deze nieuwe zomerkade vervangt de bestaande zomerkade, die door het aansluiten van de Hank op de IJssel wordt doorgestoken. Met de doorsteek zou een zomerhoogwater via de nieuwe geul de oostelijke polder kunnen inunderen. Grondeigenaren en pachters maakten zich zorgen over de mogelijke schade aan de grasmat die hierdoor kan optreden. Met de aanleg van de nieuwe zomerkade wordt de huidige situatie voor de oostelijke polder gehandhaafd. De locatie van de nieuwe zomerkade is vastgesteld in samenspraak met de direct betrokkenen (zie kaartje).

IsalaDelta heeft inmiddels voor de aanleg van de zomerkade aanvullende vergunningen aangevraagd. Zodra duidelijk is wanneer de ontwerp-vergunningen worden gepubliceerd, worden betrokkenen hierover geïnformeerd.

IJsseldelta programma Aangepast ontwerp voor uiterwaard Scherenwelle