Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
fs170614_10

Eerste sluisdeuren met succes geplaatst

Woensdagochtend 14 juni 2017 zijn de eerste sluisdeuren van de recreatieschutsluis geplaatst. Dit gebeurde nabij de Kamperstraatweg in Kampen. De deuren zijn gisteren bij de loskade van oefenterrein De Zande van Defensie aangekomen.

Met een speciaal transport werden de eerste twee deuren rond 10.00 uur naar de recreatieschutsluis gereden. Hiervoor werd de Kamperstraatweg tijdelijk gesloten. Rond 11.00 uur werd de eerste deur in de sluis gehesen met een grote kraan. Rond 14.00 uur staat het volgende transport van twee deuren gepland.

Met het plaatsen van de deuren is het werk aan de sluis nog niet klaar. Zo moet het bedieningsgebouw nog worden afgemaakt en zijn nog diverse betonwerkzaamheden nodig. Ook de vaarwegen naar de sluis moeten nog worden afgerond, inclusief remmingswerken.

De recreatieschutsluis maakt het in de toekomst mogelijk dat recreatieboten vanaf de IJssel het Reevediep in kunnen varen en andersom. Het is de bedoeling dat de sluis vanaf het vaarseizoen 2019 (april) beschikbaar is voor gebruik.

IJsseldelta programma Eerste sluisdeuren met succes geplaatst