Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Bewoners Noordeinde laten zich informeren

Zo’n dertig bewoners van Noordeinde en omgeving kwamen woensdagavond 26 juni naar de informatiebijeenkomst in dorpshuis het Noorderhuukkien.

De bijeenkomst was op initiatief van Belangenvereniging Noordeinde en de gemeente Oldebroek georganiseerd. Wethouder Zandbergen van de gemeente Oldebroek opende de avond. Ook wethouder Gerrit-Jan Veldhoen van de gemeente Kampen was aanwezig.

Aan de hand van een 3D-film werd de stand van zaken van het project nader toegelicht. Er waren onder meer vragen over de exacte invulling van de Reevedam, de dijkhoogten, de invulling van de klimaatdijk en het toekomstige woongebied Reeve.

Projectadviseur Peter van Wijk van de provincie Overijssel vertelde over omgevingsaspecten, zoals de aanleg van het Rietmoeras, de afspraken waar de aannemers zich aan moeten gaan houden, het grondwatermeetnet, de bouwkundige registratie voorafgaande aan de werkzaamheden en het verleggen van kabels en leidingen.

Projectleider Sigrid Hafkenscheid van de gemeente Kampen gaf een toelichting op de inhoud van het bestemmingsplan Kampen en bestemmingsplan Dronten.

IJsseldelta programma Bewoners Noordeinde laten zich informeren