Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Bewust veilig

Op woensdag 29 maart 2023 organiseerde de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag met als slogan: Bewust bezig = Bewust veilig. Ook het projectteam van de N307 Roggebot – Kampen stond deze week stil bij dit belangrijke onderwerp.

Op dinsdag 28 maart organiseerde de opdrachtgever een veiligheidsochtend voor haar werknemers. Tijdens deze ochtend werd stilgestaan bij drijfveren en communicatie. Bij veilig werken is elkaar stimuleren of juist aanspreken op gedrag erg belangrijk, maar soms ook lastig. Onder begeleiding van een trainer op dit gebied van communicatie en verandering is dit uitgebreid besproken en geoefend.

De Combinatie Roggebot organiseerde op 28 maart een veiligheidslunch voor alle medewerkers met het thema ‘Als het veiliger kan, zeg het dan!’. Tijdens deze lunch zijn verschillende situaties doorgenomen die opgetreden zijn tijdens de werkzaamheden of mogelijk op het project kunnen voorkomen. Daar zijn zij gezamenlijk het gesprek over aan gegaan; wat doe je als zo’n situatie zich voordoet en hoe zorg je direct weer voor een veilige situatie? Deze middag zorgde voor meer inzicht in elkaars werk en open communicatie over veilig werken in elke discipline.

IJsseldelta programma Bewust veilig