Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
ijsseldijk_kampen_bij_molen_dolde_zwarver

Bezoek internationale studenten UT

Zo’n 25 internationale studenten brachten op 14 april een bezoek aan Kampen. Komend uit landen als China, Indonesië, Nepal, Ethiopië, Kenya, Gambia, Tanzania, Albanië, Servië, Nigeria, Kosovo, Bosnië en Herzegovina, hebben veel van de studenten al een paar jaar werkervaring als planoloog, architect, ingenieur, econoom of geograaf en zijn daardoor extra gemotiveerd.

De studenten volgen een Master of Science programma van 1,5 jaar op het gebied van “Urban Planning & Management”. Een van de onderdelen die ze doorlopen, is een drieweekse cursus over klimaatbestendigheid en waterveiligheid van steden. Het bezoek aan het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta sluit daar naadloos op aan.

In het informatiecentrum aan het Engelenbergplantsoen kregen ze een inleiding over het project door Arjan Otten van de projectorganisatie. Een inkijkje in de Nederlandse ruimtelijke ordening, het planproces dat is doorlopen en de aanpak van waterveiligheid en andere ruimtelijke opgaven. Ze kunnen dit vergelijken met hun eigen ervaringen en dat vergroot het inzicht in de problematiek en het denken in lokaal acceptabele oplossingen. Het bezoek eindigde met een excursie door het projectgebied met stops bij de Onderdijkse Waard en het uitzichtpunt bij natuurgebied De Enk. Waarbij de studenten het meest versteld stonden van de voorzorgsmaatregelen die bij De Enk zijn genomen voor het behoud van de waterspitsmuis.

IJsseldelta programma Bezoek internationale studenten UT