Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
stadsburg_bumper1_1

Bouw “bumpers” Stadsbrug begonnen

De Stadsbrug van Kampen wordt voorzien van een nieuwe aanvaarbescherming (schanscaissons). Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden begonnen voor deze “bumpers”, die moeten voorkomen dat de Stadsbrug wordt geraakt door schepen, die uit koers raken. In totaal komen er vijf schanscaissons.

Aan de zuidkant van de Stadsbrug worden er twee gebouwd. Aan de noordkant komen er drie. Op dit moment worden enorme palen in de bodem getrild en geheid. Deze dertig palen vormen de fundering voor enorme betonnen Legoblokken, die in het voorjaar van 2016 worden geplaatst. Het storten van deze blokken begint binnenkort op een locatie in de Zuiderzeehaven. Mede door uitvoering van de zomerbedverdieping voldoet de huidige aanvaarbescherming van de Stadsbrug niet meer.

Meting trillingen

Het aanbrengen van de buispalen zorgt de komende weken voor enige hinder in de omgeving. Zo zal het geluid van het heien hoorbaar zijn in de omgeving van de Stadsbrug. Ook zorgt het werk voor trillingen in de omgeving. Deze worden goed in de gaten gehouden met meetapparatuur dat op verzoek van omwonenden op zes plekken is geplaatst.

IJsseldelta programma Bouw “bumpers” Stadsbrug begonnen