Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
dvdb17-3

Dag van de Bouw 2018

Op 2 juni, gaan onze bouwhekken van 10:00 tot 16:00 uur open en kunnen jullie een kijkje komen nemen op ons bouwterrein. In de komende weken houden we jullie op de hoogte van wat er allemaal te doen is op ons bouwterrein tijdens de Dag van de Bouw 2018!

Ons projectkantoor, Engelenbergplantsoen 5 in Kampen, is open en tevens het beginpunt voor de Dag van de Bouw. Bij ontvangst krijg je een informatieflyer met een plattegrond en het programma van de dag. Ook staan daar de bouwplaatsregels op vermeld. Er is een doorlopende fotopresentatie, een kleurplaatwedstrijd, een quiz, je kunt je laten schminken, buiten kan er gestoepkrijt worden en er is een springkussen. Het projectteam Reeve is aanwezig met meer informatie over Reeve. Genoeg te doen dus! Vanaf het projectkantoor kun je iedere kwartier met de bus naar 1 van de 2 bouwlocaties.

Bij de Recreatieschutsluis (aan de Kamperstraatweg) mag je in het bediengebouw van de sluis kijken. Medewerkers van Vialis zijn aanwezig voor een uitleg over het systeem. Een unieke gelegenheid om eens binnen te kijken bij een sluis! Ook is hier het machinepark, dus wil jij op de foto met zo’n stoere, grote machine, grijp je kans! Er is informatie over de werkzaamheden, er zijn leuke activiteiten voor kinderen, zoals badeendjes vangen met een schepnet. Je kunt hier koffie, thee of ranja krijgen en er zijn toiletten aanwezig.

Bij het Reevesluiscomplex (aan de Drontermeerdijk) kun je de werkzaamheden die daar plaatsvinden bekijken. De sluis is nog in aanbouw, dus dit is de manier om erachter te komen hoe een sluis gebouwd wordt! Natuurlijk zijn er tekeningen van de uiteindelijke situatie en er is informatie over de werkzaamheden aldaar. Met onze ecologen kun je water- en rietvogels spotten. Ook voor kinderen is er een leuke activiteit, er is namelijk een parcours uitgezet om te skelteren.

Uit alle ingeleverde kleurplaten en goed ingevulde quizformulieren kiezen we een aantal winnaars, deze worden na afloop van de Dag van de Bouw bekend gemaakt!

IJsseldelta programma Dag van de Bouw 2018