Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Bomen volkstuinvereniging

De eerste schop in de (natte) grond op de volkstuinen nabij Roggebot

Een van de partijen die fysiek geraakt wordt door het project N307 Roggebot–Kampen, is het naastgelegen Volkstuinencomplex Roggebot. Voor de aanleg van het nieuwe wegtracé en de brug is een strook van het tuinencomplex nodig.

Vanuit het project bezien een klein strookje grond, voor de tuinders een grote ingreep op hun stukje tuin. In goede samenwerking met het bestuur van de Volkstuinenvereniging en grondeigenaar Staatsbosbeheer is gezocht naar een passende oplossing waarbij de volkstuinen binnen de huidige perceelsgrenzen worden heringericht.

Maatregelen voor deze herinrichting, zoals onder andere het verplaatsen van circa 100 fruitbomen en de reconstructie van een aantal tuinhuisjes, komen voor rekening van het project. Alles uitzoeken, afspreken, nog een keer uitzoeken, opschrijven in een overeenkomst en vervolgens een strik er om. Dit alles zo snel mogelijk voordat de winter voorbij is en de sapstromen van de fruitbomen op gang komen.

Het was een lang en intensief proces, maar het is gelukt. In de afgelopen maand hebben de tuinders, ondanks de nattigheid van Ciara, Dennis én Ellen, hard gewerkt aan de herinrichting van het tuinencomplex. Het is te hopen dat de laatste afrondende werkzaamheden in een mooi voorjaarszonnetje kunnen worden uitgevoerd. De strook grond ligt in ieder geval vrij voor de realisatie van project N307 Roggebot–Kampen. Betrokken partijen kijken terug op een goede samenwerking en bovenal, de tuinders van Volkstuinenvereniging Roggebot kunnen dit voorjaar weer met een gerust hart naar hun tuin.

Volkstuinenvereniging Roggebot Volkstuinenvereniging Roggebot Volkstuinenvereniging Roggebot Volkstuinenvereniging Roggebot

IJsseldelta programma De eerste schop in de (natte) grond op de volkstuinen nabij Roggebot