Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Digitale nieuwsbrief Ruimte voor de Rivier: Zomerbedverlaging Beneden-IJssel

In november 2010 verscheen de eerste digitale nieuwsbrief uit van het project Zomerbedverlaging Beneden-IJssel. Dit project, dat bij u in de omgeving wordt uitgevoerd, is onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij u in de buurt? Meldt u dan vandaag nog aan en ontvang in 2011 ook de digitale nieuwsbrieven Ruimte voor de Rivier: Zomerbedverlaging Beneden-IJssel.

Hoe werkt het aanmelden?

Op de abonneerpagina kunt u een profiel aanmaken. Wanneer u een persoonlijk profiel heeft aangemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail. Door het aanklikken van de link in de bevestigingsmail wordt uw inschrijving definitief. Uiteraard kunt u dit abonnement te allen tijde eenvoudig opzeggen.

Zomerbedverlaging

Zomerbedverlaging in de Beneden-IJssel is één van de 39 maatregelen in het kader van Ruimte voor de Rivier. Dit programma zorgt ervoor dat we in 2015 beter beschermd zijn tegen hoogwater. De rivierbedding wordt verdiept door de bodemlaag af te graven. De rivierbodem komt daardoor dieper te liggen waardoor er meer ruimte voor het water is. Het zomerbed is het deel van de rivierbedding waar het hele jaar water door stroomt, ook als het ’s zomers erg droog is. De verlaging van het zomerbed in de IJssel leidt bij extreem hoogwater tot een waterstanddaling van 41 cm bij Zwolle. In gemiddelde situaties zal de waterstand ook iets lager zijn. Hierdoor overstromen de uiterwaarden minder snel en minder vaak.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op: www.ruimtevoorderivier.nl of bel de informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 – 8002.

IJsseldelta programma Digitale nieuwsbrief Ruimte voor de Rivier: Zomerbedverlaging Beneden-IJssel