Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Eindbeheerder in beeld: Gemeente Kampen

Het was juli 2016 toen werd begonnen aan de bouw van de Nieuwendijkbrug. Deze brug is nu de belangrijkste verbindingsroute tussen Kamperveen, Noordeinde en de stad Kampen.

De gemeente Kampen is vanaf nu trotse beheerder van deze belangrijke verbindingsroute tussen Noordeinde en Kampen. Vroeger lag er ter hoogte van de Nieuwendijkbrug de weg De Nieuwendijk. Door de aanleg van het Reevediep zou de voormalige weg onder water komen te staan. Nu is de 365 meter lange Nieuwendijkbrug de nieuwe verbinding tussen de Naaldeweg en de Zwartendijk.

De brug is zo ontworpen dat deze zo onopvallend mogelijk in het landschap ligt. Fiets en wandelpaden lopen onder de brug door, waardoor je van het Reevediep kunt genieten.

De brug werd op 30 juni 2017, 3 maanden eerder dan gepland, officieel geopend door onder andere wethouder Gerrit-Jan Veldhoen van de gemeente Kampen. De eerste passanten kregen destijds nog een kop koffie aangeboden. Sinds die tijd wordt de brug door veel omwonenden uit de regio gebruikt.

Bekijk hier de video van de aanleg van de Nieuwendijkbrug.

IJsseldelta programma Eindbeheerder in beeld: Gemeente Kampen