Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Eindbeheerder in beeld: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft vanaf nu de natuurgebieden in het Reevediep officieel in beheer genomen. In totaal gaat het om bijna vierhonderd hectare natuurgebied dat vanaf nu door Staatsbosbeheer wordt onderhouden.

Zeker niet alleen Staatsbosbeheer geniet straks van alle mooie nieuwe natuur. Juist inwoners van Kampen en toeristen kunnen hier vanaf 1 april volop van genieten, dankzij de aanleg van nieuwe fiets-, wandel- en struinpaden in het noordelijke deel. Ook vanaf de dijk is het heel mooi te zien.

Sinds 2015 is hard gewerkt aan het Reevediep. Het Reevediep bewijst dat waterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie hand in hand gaan. Een nieuw natuurgebied, dat een nieuw leefgebied is voor de bittervoorn en kleine modderkruiper. In de meer geïsoleerd gelegen moerasgebieden, met een dichte rietvegetatie en een sliblaag op de bodem, voelt met name de grote modderkruiper zich thuis. Met ook kansen voor specifieke rietvogels als de grote karekiet en roerdomp. Ook de waterspitsmuis heeft veel meer leefruimte, bijvoorbeeld in natuurgebied De Enk. Het zuidelijk deel dit natuurgebied is speciaal ingericht voor een goede leefomgeving van de waterspitsmuis.

Wie nu het gebied inkijkt, ziet dat de natuur zijn weg al vindt in het Reevediep. Er zijn vele vogels te spotten en iedereen kan al genieten van de mooie uitzichten over het Reevediep.

Een prachtig stuk natuur in het Reevediep is De Enk.

Wil je meer weten over Staatsbosbeheer en boswachter Jeroen den Hartog van dit gebied? Bekijk dan de website https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselmonding

IJsseldelta programma Eindbeheerder in beeld: Staatsbosbeheer