Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
img_1944

Fabrieksafname besturing Recreatieschutsluis succesvol verlopen

Woensdag 22 november was een delegatie van de Provincie Overijssel en het Projectteam aanwezig bij de fabrieksafname van het besturingssysteem van de Recreatieschutsluis. Deze – door Vialis georganiseerde – afnametest was bij Langezaal & Inniger te Leiden. Zij zijn de ontwikkelaar en bouwer van de hardware en de software die ervoor moeten zorgen dat de Recreatieschutsluis straks functioneert.

De verschillende besturingskasten (hardware) worden vanuit het bedieningsscherm aangestuurd (software). Tijdens de afname werd eerst de “happy flow” getest. Dat is onder andere het schutproces van schepen door de kolk. Maar ook de opgenomen spuifunctie (voor het doorspoelen van het Reevediep) en de winterstand werden getest. Vervolgens werden ook een aantal “unhappy flows” uitgeprobeerd. Zoals het indrukken van de noodstop en het simuleren van storingen in de hardware: falende computers, kortsluitingen en losgekomen kabels.

Conclusie van deze testen is dat Isala Delta deze fase (met enkele kleine restpunten) succesvol kan afronden. De hardware kan daarmee tijdelijk opgeslagen worden en volgend jaar in de gebouwen rondom de Recreatieschutsluis worden geplaatst. Daarna volgen de “on-site” afnames en de integratietesten. Nadat het bedienend personeel en het onderhoudspersoneel van de Provincie Overijssel voldoende zijn opgeleid, kan het echte werk beginnen. Een eerste belangrijke stap daarvoor is succesvol afgerond!

IJsseldelta programma Fabrieksafname besturing Recreatieschutsluis succesvol verlopen