Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Opening fietspad over de Reevesluis

Fietspad over de Reevesluis geopend

Marianne Nauta, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, opende op vrijdagochtend 2 juli samen met de wethouders Albert Holtland (Kampen) en Roelof Siepel (Dronten) het fietspad over de Reevesluis. Fietsers uit de omgeving stonden te trappelen om, met de fiets aan de hand, de oversteek te maken. Het nieuwe fietspad loopt over de Reevesluis en verbindt de Reevedam met de Drontermeerdijk. Hiermee zijn de gemeente Dronten en Kampen een prachtige nieuwe fietsverbinding rijker.

 

Opening fietspad over de Reevesluis

Nieuwe fietsverbinding

In het Reevediep is 12 kilometer nieuw fietspad aangelegd, zowel aan de noord- als zuidzijde van het water. Er was echter nog geen doorgaande route vanuit het Reevediep richting de Drontermeerdijk, omdat er nog gewerkt werd aan de Reevesluis. Nu het fietspad is geopend, kunnen fietsers vanuit het Reevediep, via de Reevedam en over de Reevesluis, oversteken naar Flevoland. Vervolgens kan men kiezen om in zuidelijke richting naar Elburg te fietsen. Of noordwaarts richting Roggebot of Dronten.

 

Fietsers staan te trappelen

Fietsers uit Kampen, Dronten en omgeving stonden klaar om als eerste de oversteek te maken. De eerste 50 fietsers werden verrast met een drinkfles van de Reevesluis en een tegoedbon voor een appeltaartpunt.

 

Opening fietspad over de ReevesluisOpening fietspad over de Reevesluis

IJsseldelta programma Fietspad over de Reevesluis geopend