Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Expeditie

Gezocht: Expeditie gidsen uiterwaarden Kampen

Heb jij hart voor de natuur en water, werk je graag met kinderen en ben je 5 dagdelen per schooljaar beschikbaar? Meld je dan aan als expeditiegids bij Natuur en Milieu Overijssel. Dan kun je met schoolklassen van groep 7 en 8 op onderzoek in de uiterwaarden van de IJssel bij Kampen.

In opdracht van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta (Rijkswaterstaat/provincie Overijssel) is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar gidsen, die met schoolkinderen in de uiterwaarden bij Kampen op zoek gaan naar natuurwaarden en het verhaal van het water. De leerlingen doen in groepjes met een ouder opdrachten die gericht zijn op natuurbeleving en het verhaal van Ruimte voor de Rivier.

Enthousiast

Je maakt de leerlingen eerst enthousiast met een inleidend praatje en geeft duidelijke instructie over wat ze wel en niet gaan doen. Dan kunnen zij aan de slag met 3 tot 5 verschillende opdrachten (er is keuze uit 15 opdrachten). Jij zorgt dat elk groepje de juiste materialen meekrijgt en spreekt met hen na wat ze ontdekt hebben voor ze aan een nieuwe opdracht beginnen. Na een uurtje roep je de klas weer bij elkaar en laat je hen vertellen wat er allemaal is opgevallen. Als de klas vertrekt, controleer je nog even alle materialen en zorgt dat die weer op de juiste plek opgeborgen worden.

Wat bieden wij?

Wanneer je je als expeditiegids aanmeldt, krijg je een introductiecursus waarin je de opdrachten leert kennen, oefent met de instructie en het inleidend praatje, kennismaakt met de materialen en met het gebied waarin je gaat werken. Uiteraard maak je ook nader kennis met de achtergronden van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Je werkt in tweetallen, zodat je elkaar kunt aanvullen. Natuur en Milieu Overijssel regelt de afspraken met de scholen en zorgt voor de beschikbaarheid van de materialen. Ook krijg je een vrijwilligersvergoeding per expeditie.

Planning

In november organiseren we een kennismakingsavond. Tijdens deze avond leer je het project en je mede-expeditiegidsen kennen. De introductiecursus vindt begin 2016 plaats. In het voorjaar en het najaar van 2016 gaan de scholen op expeditie.

Opgeven

Iets voor jou? Meld je dan aan bij Alma Streefkerk, projectleider Educatie, Communicatie en Participatie bij Natuur en Milieu Overijssel, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038-4250960.

IJsseldelta programma Gezocht: Expeditie gidsen uiterwaarden Kampen