Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Informatieavond over onderwaterconcept IJsselkogge

Vanavond, woensdagavond 15 januari, vindt een speciale raadsinformatieavond plaats over een bijzonder onderwaterconcept voor de IJsselkogge. De bijeenkomst begint om 21.00 uur, eindigt om 22.30 uur en is openbaar voor inwoners en media.

Tijdens de raadsvergadering licht David Bouman zijn onderwaterconcept toe. Ook projectleider Eric Heerschop en wethouder Janita Tabak geven deze avond relevante informatie en zijn beschikbaar voor vragen.

Het unieke idee van een onderwaterexpositie van de IJsselkogge is bedacht en ontwikkeld door David Bouman, maritiem archeoloog en eigenaar van het bedrijf Maritime Research & Consultancy (MR&C). Zijn idee bestaat uit drie expositieonderdelen die (op dezelfde locatie) nauw met elkaar verbonden zijn. De IJsselkogge zal, evenals de replica van de Kogge, hierin als middelpunt fungeren. MR&C beoogt samen met de gemeente Kampen en samenwerkende partners in de regio een museale publieksattractie te ontwikkelen binnen de stadsgrenzen van Kampen.

Volgens MR&C zal de stad Kampen met het concept beschikken over een topattractie van internationale allure, die de prominente historische rol van de Hanzestad Kampen tot uitdrukking brengt. De IJsselkogge vervult daarin als historisch monument een culturele functie, die de aantrekkingskracht van de stad vergroot. De IJsselkogge zal op een bijzondere wijze voor een breed publiek onderwater zichtbaar én toegankelijk worden. Bouman is ervan overtuigd dat de Kogge met het onderwaterconcept de functie zal krijgen die het verdient: “Een icoon van de stad Kampen!”

IJsseldelta programma Informatieavond over onderwaterconcept IJsselkogge