Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
drontermeerdijk

Informatiebijeenkomst versterking Drontermeerdijk

De dijken zijn belangrijk voor Flevoland: sterker nog, zonder dijken geen Flevoland. Waterschap Zuiderzeeland beheert en onderhoudt de dijken in en rondom Flevoland en treft voorbereidingen voor het versterken en verhogen van de Drontermeerdijk.

Versterking Drontermeerdijk

Waterschap Zuiderzeeland start volgend jaar met de werkzaamheden om de Drontermeerdijk, vanaf de Roggebotsluis in de richting van Elburg, over een lengte van 3 kilometer met 2,5 meter op te hogen. De werkzaamheden starten in 2020 en zijn in 2022 afgerond. De Drontermeerdijk moet worden versterkt en opgehoogd zodat in 2022 bij extreme omstandigheden het hoogwater van de IJssel via het Reevediep sneller en veiliger wordt afgevoerd naar het IJsselmeer. Door de dijk te verhogen en te versterken houdt Flevoland droge voeten en voldoet de Drontermeerdijk aan de wettelijk gestelde richtlijnen. De provincie Overijssel, provincie Flevoland, Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland werken daarbij samen in het project IJsseldelta fase 2.

Informatiebijeenkomst in gemeentehuis gemeente Dronten
Het project versterken Drontermeerdijk, is nu in de fase dat de officiële besluitvorming van start gaat. Waterschap Zuiderzeeland vindt het belangrijk om hierover in contact te zijn met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Wij nodigen u daarom graag uit voor de informatiebijeenkomst op maandag 11 februari 2019. Wij staan voor u klaar tussen 16.00 uur en 20.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer het u het beste uitkomt.

Locatie
De informatiebijeenkomst vindt plaats in het Gemeentehuis Dronten, De Rede 1, 8251 ER Dronten. U kunt zich melden bij de receptie.

Meer informatie over het project vind u op www.zuiderzeeland.nl/werk/projecten-buurt/versterking/ of op project IJsseldelta fase 2.
Graag ontmoeten wij u op 11 februari 2019 in het gemeentehuis van de gemeente Dronten.

Vragen

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Waterschap Zuiderzeeland via 0320-274911 of door een mail te sturen naar versterkingdrontermeerdijk@zuiderzeeland.nl

IJsseldelta programma Informatiebijeenkomst versterking Drontermeerdijk