Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
bezoek_ut_11_april_2017b

Internationale studenten UT brengen “study visit” aan Kampen

Zo’n 30 studenten van de Universiteit Twente deden op 11 april 2017 Kampen aan. Ze volgen een “Master of Science” van 1,5 jaar getiteld “Urban Planning en Management”, waarin ze zich bezighouden met stedelijke planologie en thema’s als duurzaamheid, sociale en economische ontwikkeling, mobiliteit en klimaat.

Een van de onderdelen die ze doorlopen, is een drieweekse cursus over klimaatbestendigheid en waterveiligheid van steden. In dit kader past het bezoek aan Kampen en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Ze kregen college en werden in het gebied rondgeleid door Arjan Otten van de projectorganisatie Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. De kennis die ze in Nederland en Kampen hebben opgedaan, kunnen ze vergelijken met hun eigen ervaringen en dat vergroot het inzicht in de problematiek en het denken in lokaal acceptabele oplossingen.

De studenten komen onder meer uit China, Indonesië, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Ghana, Iran en India. De meesten hebben al een paar jaar werkervaring als bijvoorbeeld planoloog, architect, ingenieurs, econoom of geograaf. Het laatste half jaar van hun verblijf in Nederland doen ze een individueel onderzoeksproject op een onderwerp naar keuze, waarna ze hopen af te studeren en terug gaan naar hun land om het geleerde verder in de praktijk te brengen.

IJsseldelta programma Internationale studenten UT brengen “study visit” aan Kampen