Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Kanosteiger

Kanovaarders kunnen Reevesluis passeren via nieuw aangelegde kanosteiger

In de afgelopen maanden zijn al vele boten en schepen de Reevesluis gepasseerd. Ook fietsers maken sinds begin deze maand volop gebruik van het fietspad over de sluisdeur om, met de fiets aan de hand, de sluis te passeren. Sinds afgelopen vrijdag is daar een optie bij gekomen voor kanovaarders. Via een nieuw aangelegde kanosteiger kunnen zij de Reevesluis via het land passeren.

 

De bouw van de Reevesluis is gereed en eerder dit jaar werd de schutsluis in gebruik genomen door de scheepvaart. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de spuisluis. Later dit jaar zal het complex officieel worden geopend. Het fietspad over de Reevesluis werd eerder deze maand al geopend door Marianne Nauta, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, in het bijzijn de wethouder Albert Holtland (Kampen), wethouder Roelof Siepel (Dronten) en een grote groep enthousiaste fietsers.

 

Nieuwe aanlegsteiger voor kanovaarders

Voor kanovaarders is het op zomerse dagen heerlijk om te peddelen in de wateren rond de Reevesluis. Het was al mogelijk om met een kano de Reevesluis te passeren via de schutsluis. Kanovaarders die dit liever niet doen, kunnen vanaf nu de sluis passeren via een nieuw aangelegde kanosteiger. Aan beide zijden van de Reevesluis is, aan de kant van de Drontermeerdijk, een steiger aangelegd waar kanovaarders kunnen in- en uitstappen. Vervolgens kunnen zij via het land, met de kano in de hand, lopen naar de steiger aan de andere zijde van de sluis en vanaf daar de kanotocht vervolgen. De kanosteiger aan de noordzijde van de sluis werd eerder dit jaar al aangelegd. Nu de kanosteiger aan de zuidzijde ook gereed is, is de passage klaar voor gebruik.

IJsseldelta programma Kanovaarders kunnen Reevesluis passeren via nieuw aangelegde kanosteiger