Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
boomfeestdag

Kinderen planten bomen bij Reevediepdijk op nationale boomfeestdag

Op 13 maart zijn tijdens de nationale boomfeestdag door kinderen van basisschool Villa Nova en het Stroomdal samen met wethouder van der Sluis, aan de voet van de noordelijke Reevediepdijk notenbomen geplant.

Dit jaar is het thema van de nationale boomfeestdag: “Ieder kind een boom”
Dit thema heeft betrekking op het streven om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders

Deze notenbomen maken onderdeel uit van een grotere boomgaard die is aangelegd aan de voet van de Noordelijke Reevediepdijk tussen de Kamperstraatweg en de Chalmotweg nabij de wijk het Onderdijks. Het planten van deze mooie bomen is onderdeel van het inrichtingsplan voor het Reevediep. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Isala Delta die in opdracht van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta dit hele project uitvoerde.

Vanaf 1 april is het Reevediep toegankelijk voor iedereen.

IJsseldelta programma Kinderen planten bomen bij Reevediepdijk op nationale boomfeestdag