Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
verboden-toegang-voor-onbevoegden3_1_1

Let op: bouwterrein is verboden gebied

Isala Delta heeft de afgelopen weken een aantal malen ongewenste bezoekers aangetroffen op het bouwterrein. Het ging om wandelaars (met of zonder hond), motorcrossers, en zelfs kite-surfers. Hoewel het natuurlijk interessant is om te zien wat er binnen het projectgebied wordt gemaakt, is het bouwterrein toch echt verboden gebied.

Betreden van het bouwterrein is namelijk gevaarlijk. Zo zijn de nieuwe dijken verraderlijk terrein. De net aangebracht grond is nog niet gezet. Daardoor kan er zand afglijden, wat vergelijkbaar is met een lawine. Ook de nieuwe vaargeul is niet geschikt om nu al te gebruiken. Modder en drijfzand kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Verder zijn op het bouwterrein allerlei machines druk aan het werk, zoals vrachtwagens, dumpers, shovels en kranen.

De bouwterreinen zijn alleen toegankelijk voor mensen, die een gecertificeerde veiligheidstraining hebben gehad van Isala Delta Wilt u toch een kijkje nemen bij de werkzaamheden, dan kunt u gebruik maken van de speciale uitkijkpunten aan de Kamperstraatweg, bij de hoofdingang van het projectgebied (afrit N50) en dichtbij de Brug Nieuwendijk (Slaper). Verder bent u natuurlijk van harte welkom bij de Dag van de Bouw, op zaterdag 20 mei a.s. van 10.00 tot 16.00 uur.

IJsseldelta programma Let op: bouwterrein is verboden gebied