Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
De IJsselkogge

Maritiem tintje aan de Nationale Archeologiedagen bij Nieuw Land

Tijdens de Nationale Archeologiedagen staan er grote maquettes in de hal van museum Nieuw Land in Lelystad. Deze maquettes laten zien hoe een scheepsopgraving in zijn werk gaat.

Op dit moment wordt in Lelystad hard gewerkt aan de conservering van een middeleeuwse kogge, die afgelopen voorjaar in opdracht van Rijkswaterstaat werd geborgen uit de IJssel nabij Kampen. Het scheepswrak van zo’n 20 bij 8 meter is op 16 oktober van dichtbij te bekijken, onder begeleiding van het Hoofd Conservering. In een korte film kunnen bezoekers het onderzoek en opzienbarende berging van de kogge volgen. Een stoere onderwaterarcheologe vertelt over haar bijzondere werk en ze neemt haar duikpak mee. Er ligt scheepshout in diverse condities waar het publiek aan mag voelen en ook het materiaal dat gebruikt wordt om scheepshout te conserveren. Voor de jongste kinderen zijn er knutselactiviteiten.

Voor meer informatie of het complete programma kunt u terecht op www.nieuwlanderfgoed.nl of op de landelijke pagina www.nationalearcheologiedagen.nl.

De Nationale Archeologiedagen vinden plaats in de Maand van de Geschiedenis; het grootste historische evenement van Nederland, jaarlijks gedurende de hele maand oktober.

IJsseldelta programma Maritiem tintje aan de Nationale Archeologiedagen bij Nieuw Land