Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
stationijsselkogge

Museumweek met lezing over IJsselkogge in Nieuw Land

Nieuw Land doet mee aan de Nationale Museumweek van 16 t/m 24 april en biedt een exclusief programma aan met de IJsselkogge als thema. Hoogtepunten zijn zeer exclusieve rondleidingen in het conserveringsstation op 24 april en de lezing over de IJsselkogge op 22 april door Wouter Waldus, maritiem archeoloog bij ADC ArcheoProjecten. De rondleidingen bieden een uniek kijkje achter de schermen. Ook is een beknopte tentoonstelling over de IJsselkogge in Nieuw Land te zien.

Wouter Waldus vertelt tijdens zijn lezing op 22 april om 13.30 uur in Nieuw Land over het bijzondere project ‘de IJsselkogge’. Onder meer over de uitzonderlijke goede staat van het wrak en over de zeer innovatieve methodes die gebruikt zijn voor de berging en de lichting. De lezing is gratis toegankelijk voor bezoekers van Nieuw Land en Bataviawerf op vertoon van het entreeticket voor de 22ste. Om zeker te zijn van een plekje, is aanmelden een aanrader. Dit kan via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 22 april.

Naast deze lezing worden op 24 april om 13.00 uur en om 14.30 uur zeer exclusieve rondleidingen gegeven in het conserveringsstation. Voor de rondleidingen op 24 april gelden de gereduceerde tarieven van het combinatieticket. Met dit ticket kunnen bezoekers, naast de rondleiding, Nieuw Land en de Bataviawerf bezoeken.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten op woensdag 20 april. Zij kunnen speuren naar een klein cadeautje in de tentoonstelling ‘Ondergronds’. Er kunnen klompjes beschilderd worden en in de weekenden bouwen kinderen zelf een kogge na van LEGO® steentjes. Kijk voor alle activiteiten, prijzen en aanmeldmogelijkheden op: www.nationalemuseumweek.nl en www.nieuwlanderfgoed.nl.

IJsseldelta programma Museumweek met lezing over IJsselkogge in Nieuw Land