Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

N306 Drontermeerdijk op 29 april open voor verkeer

De uitvoerende werkzaamheden aan de Drontermeerdijk gaan richting de afrondende fase. De dijk is aangelegd op de nieuwe hoogte en daarmee waterveilig voor de komende 100 jaar. De nieuwe hoogte is bijna 3 meter hoger dan bij de start van de dijkversterkingswerkzaamheden. Een bijzondere mijlpaal. Een bijzondere gebeurtenis is ook de openstelling van de nieuwe N306 voor het verkeer. Naar verwachting gaat de weg op donderdag 29 april aan het eind van de dag open. Dit moment is veel eerder bereikt dan de originele planning. Heemraad Tom Vereijken opent de versterkte dijk en nieuwe N306.

Start asfalteren N306
Op donderdag 1 april start de aannemer met het maken van de nieuwe N306 op de dijk. Als deze werkzaamheden volgens planning verlopen is de weg op donderdag 29 april klaar. Daarna moeten nog wel een aantal werkzaamheden op de Drontermeerdijk worden uitgevoerd, zoals het zaaien van een bloemrijke grasmat en het aansluiten van de Stobbenweg op de dijk. Tijdens de werkzaamheden aan de Drontermeerdijk reed het verkeer over de tijdelijk aangelegde N306 naast de dijk. Deze weg wordt verwijdert en gedeeltelijk hergebruikt onder de op- en afritten van project N307, direct aansluitende op de Drontermeerdijk. De overdracht van de dijk en de weg naar de beheerders is gepland begin 2022.

Meer informatie over de werkzaamheden leest u op 29 april via de website van IJsseldeltaprogramma.nl en de social media kanalen.

 

IJsseldelta programma N306 Drontermeerdijk op 29 april open voor verkeer