Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
fs180411_10

Nieuw fietspad Kamperstraatweg officieel in gebruik

Gedeputeerde Boerman, wethouder Veldhoen en districtshoofd De Wolf van Rijkswaterstaat hebben vanmorgen het nieuwe fietspad langs de Kamperstraatweg officieel in gebruik genomen. De drie fietsten de nieuwe route over de inlaat van het Reevediep en de recreatieschutsluis. Vervolgens deelden ze krentenbollen en flesjes drinken uit aan de eerste passanten. Vanaf donderdagochtend 6:00 uur tot en met zaterdagnacht 24:00 uur is de huidige Kamperstraatweg volledig afgesloten voor het autoverkeer. Ter hoogte van de Chalmotweg en bij de Zande worden dan de nieuwe aansluitingen gemaakt, zodat ook het autoverkeer vanaf zondag middernacht over het nieuwe wegtracé kan rijden. Het nieuwe fietspad wordt niet afgesloten. Fietsers kunnen al vanaf vandaag, woensdag 11 april, gebruik maken van de nieuwe route.

De nieuwe route van de Kamperstraatweg ligt tussen de Chalmotweg en De Zande. Zowel de rijbaan als het fietspad lopen over de recreatieschutsluis en de inlaat van het Reevediep. Vanaf vandaag kunnen fietsers al gebruik maken van deze nieuwe route. Auto’s vanaf zaterdagnacht 24:00 uur. Met de afronding van deze werkzaamheden, is ook het laatste kunstwerk van fase 1 van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta klaar, namelijk de inlaat van het Reevediep. Hoogwater op de IJssel stroomt in de toekomst via deze inlaat het Reevediep in. De bouw van de inlaat begon tijdens de Dag van de Bouw in 2017. De inlaat is zo’n twee maanden eerder klaar dan gepland.

2022: watersysteem in gebruik

Het stuk oude IJsseldijk, waarlangs de Kamperstraatweg eerst lag, is de waterkering die voorlopig blijft liggen. Deze dijk kan pas worden verwijderd als in 2022 het gehele watersysteem van het Reevediep klaar is voor gebruik. Intussen wordt aan de andere kant van het Reevediep druk gebouwd aan de Reevesluis. En de plannen worden steeds concreter voor de versterking van de Drontermeerdijk, de bouw van een nieuwe brug in de N307 (en de sloop van de Roggebotsluis) en de bescherming van het recreatiegebied Roggebot. Deze werkzaamheden (IJsseldelta fase 2) moeten in 2022 klaar zijn. Op dat moment gaat bij hoogwater op de IJssel de Reevesluis dicht en begint het Reevediep mee te stromen om water af te voeren naar het IJsselmeer. Met de sloop van de Roggebotsluis en een gedeelte van de IJsseldijk ontstaat een open verbinding tussen de IJssel en het IJsselmeer.

IJsseldelta programma Nieuw fietspad Kamperstraatweg officieel in gebruik