Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe wandeling langs waterkering en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Waterschap Groot Salland en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta hebben op 31 oktober een vernieuwde wandelroute langs de Kamper stadsmuur én de waterkering gepresenteerd. De brochure waarin de wandeling wordt beschreven, bevat ook informatie over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Ter introductie van de nieuwe stadswandeling neemt stadsgids Cor Adema op zaterdag 8 november om 11.00 uur en om 14.30 uur geïnteresseerde wandelaars mee.

Overhandiging eerste exemplaar

Leden van de Hoogwaterbrigade Kampen van Waterschap Groot Salland overhandigden het eerste exemplaar aan wethouder Veldhoen en aan gemeenteraadslid en stadsgids van Kampen Cor Adema. De stadswandeling is vanaf nu onder meer verkrijgbaar in de StadsWinkel Kampen, Oudestraat 116.

Wandelen langs de stadsmuur

De wandelroute is samengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in Kampen, de oude stadsmuur en in het project Waterkering Kampen-Midden. De route voert de wandelaar in ongeveer anderhalf uur langs de vele karakteristieke elementen in de stad, waarbij de stadsmuur steeds centraal staat. In de brochure vinden wandelaars naast de route ook aanvullende informatie over de geschiedenis van de stadsmuur, de waterkering en de stad Kampen en informatie over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Wandelaars kunnen tijdens de route direct aanvullende informatie ophalen door de QR-codes uit de brochure te scannen met hun smartphone.

Stadswandelingen onder leiding van Cor Adema

Ter introductie van de vernieuwde stadswandeling wordt op zaterdag 8 november om 11.00 uur en om 14.30 uur een tweetal stadswandelingen georganiseerd onder leiding van stadsgids Cor Adema. Vertrek is bij de StadsWinkel. Aanmelden voor de stadswandeling kan bij de StadsWinkel, stadswinkel@stadswinkelkampen.nl of telefonisch via 038-8535017.

IJsseldelta programma Nieuwe wandeling langs waterkering en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta