Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
omleiding_afsluiting_nieuwendijk

Nieuwendijk - Slaper 50 uur afgesloten

De Nieuwendijkbrug is bijna klaar. Komende vrijdag gaat de brug open voor alle verkeer. Dat is 3 maanden eerder dan gepland. De brug moet echter nog wel worden aangesloten op het bestaande wegennet. Daarom is de tijdelijke Nieuwendijk / Slaper tussen de Roskam en de Zwartendijk van woensdag 28 juni 6.00 uur tot en met vrijdag 30 juni 7.00 uur in total 50 uur afgesloten voor het auto-, vracht- en landbouwverkeer. Fietsers kunnen in deze periode wel gebruik maken van de verbinding.

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en Isala Delta hebben er bewust voor gekozen om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren. Dit om ervoor te zorgen dat de belangrijke verbindingsweg zo snel mogelijk weer open is voor de gebruikers, zoals het landbouwverkeer. De noordelijke en zuidelijke aansluiting worden daarom gelijktijdig gerealiseerd. En er wordt ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. Het uitvoeren van deze werkzaamheden zonder hinder voor de omgeving is helaas niet mogelijk. Direct aanwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren door het frezen van asfalt, het verdichten van de ondergrond en (achteruit)rijdend materieel. Bij het regulier uitvoeren van ons werk zou de Nieuwendijkbrug circa 100 uur zijn afgesloten. Door aan één stuk door te werken, lukt het binnen 50 uur. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Koffie bij de opening

Vrijdagmorgen 30 juni, om 7.00 uur wordt de brug officieel geopend door gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, HID Nelly Kalfs van Rijkswaterstaat en wethouder Gerrit-Jan Veldhoen van de gemeente Kampen. Om dit te vieren delen zij en medewerkers van het projectteam Ruimte voor de Rivier IJsseldelta een kop coffee-to-go uit aan passanten.

IJsseldelta programma Nieuwendijk – Slaper 50 uur afgesloten