Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
461791_fullimage_30-12-09-verkeersregelaar_528x296

Omrijden als gevolg van werkzaamheden aan de Kamperstraatweg

Voor de bouw van de recreatieschutsluis is het tijdelijk noodzakelijk dat het verkeer op de Kamperstraatweg wordt omgeleid. Wij vragen hiervoor uw begrip. Voor de werkzaamheden wordt in de week van 18 tot en met 29 april een rijstrook van de Kamperstraatweg afgesloten. In de week van 30 april tot en met 8 mei wordt de weg geheel afgesloten. In beide gevallen kan worden omgereden via de N50 of de Hogeweg. Na 8 mei kan het verkeer weer normaal gebruik maken van de Kamperstraatweg

Naast het werk aan de recreatieschutsluis en de Kamperstraatweg worden op andere plekken ook doorgaande wegen afgesloten. Vanaf 18 april wordt een deel van de Venedijk definitief afgesloten voor het verkeer. Hetzelfde geldt voor een deel van de Chalmotweg, maar dan vanaf 9 mei.
Ten slotte wordt ook de route over de Nieuwendijk aangepast. Voor het doorgaand everkeer is hier inmiddels een ongelijkvloerse kruising gebouwd. Deze wordt op 18 april in gebruik genomen.

Kamperstraatweg

De stremming en afsluiting van de Kamperstraatweg is nodig om de bouwwerkzaamheden voor de toekomstige recreatieschutsluis te kunnen starten. Daarvoor moet de Kamperstraatweg worden verlegd en de aansluiting op de Jules van Hasseltweg worden veranderd. Van 18 tot en met 29 april is één rijstrook afgesloten en wordt het verkeer begeleid door verkeersregelaars. Van 30 april tot en met 8 mei wordt de Kamperstraatweg compleet afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de N50 en langzaam verkeer over de Hogeweg. Fietsers worden in deze periode omgeleid via een deel van de Chalmotweg. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Chalmotweg en Venedijk afgesloten

Vanaf 18 april wordt de Venedijk definitief afgesloten voor het doorgaande verkeer. En vanaf 9 mei wordt de Chalmotweg definitief
afgesloten. Delen van deze wegen blijven bereikbaar. De dijken van het Reevediep komen over deze wegen te liggen. Daarom is afsluiting nodig.

Tijdelijke Nieuwendijk in gebruik

Op 18 april wordt de tijdelijke Nieuwendijk in gebruik genomen. De huidige Nieuwendijk maakt namelijk plaats voor de brug Nieuwendijk, die vanaf juli gebouwd wordt. De tijdelijke Nieuwendijk is de omleiding voor het auto- en fietsverkeer op een drukke verbinding tussen de stad Kampen en Kamperveen en Noordeinde. De tijdelijke Nieuwendijk is voorzien van een apart fietspad. Door het aanleggen van een ongelijkvloerse kruising met de bouwweg kan het fiets- en autoverkeer veilig gebruik blijven maken van de route Nieuwendijk.

IJsseldelta programma Omrijden als gevolg van werkzaamheden aan de Kamperstraatweg