Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
_mg_5750_3

Palen oude Stadsbrug verdeeld

Het hout dat in de IJssel bij Kampen is aangetroffen en dat afkomstig is van de voorlopers van de Stadsbrug, wordt deze week van de tijdelijke locatie in de Onderdijkse Waard verwijderd.

Het archeologisch onderzoek naar de paalrestanten is afgerond. Het bevoegd gezag, de inspectie voor Leefomgeving en transport, heeft op advies van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), besloten dat het hout vrijgegeven kan worden.

Omdat het natuurlijk zonde is om het hout weg te doen, is gezocht naar partijen die een goede bestemming hebben voor deze palen. Aanstaande woensdag zal Isala Delta het hout verdelen over een aantal partijen. Medewerkers van de Natuurspeelplaats (naast Kinderboerderij Cantecleer) gaan er onder andere stadsbanken voor de Hanzedagen 2017 in Kampen van maken. Ook maken zij een aantal krukjes om bij de zandbak te zetten in het Informatiecentrum van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, Landgoed Roggebotstaete krijgt ook een aantal palen om daar banken van te maken. De Koggewerf krijgt één van de goede palen met een zogenaamde ijzeren paalschoen om op het terrein tentoon te stellen. Ten slotte wordt een aantal stukken opgenomen in het nieuwe gemeentelijk archeologische depot van de gemeente Kampen.

IJsseldelta programma Palen oude Stadsbrug verdeeld