Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
rvdrij_rf19_blok_homepage_v1

Reevediep Festival leuk uitje voor de hele familie

Ontdek, beleef en geniet van het Reevediep. Tijdens het Reevediep Festival op Tweede Paasdag, maandag 22 april, krijgen inwoners van Kampen en omgeving de kans om de nieuw aangelegde hoogwatergeul in al zijn facetten te verkennen. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen op verkenningstocht en zijn er heel veel activiteiten. Een leuk uitje voor de hele familie. De dag wordt georganiseerd door de nieuwe beheerders en het projectteam dat er in de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.

Op 14 maart komt Koning Willem Alexander het Reevediep openen. Vanaf 1 april is het gebied daadwerkelijk te gebruiken door het publiek. Staatsbosbeheer, gemeente Kampen, waterschap Drents Overijsselse Delta, provincie Overijssel en Rijkswaterstaat zijn dan beheerder van verschillende onderdelen. Op 22 april wordt officieel gevierd dat Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is opgeleverd en dat iedereen kan genieten van alles wat het Reevediep te bieden heeft.

Activiteiten voor jong en oud

Kom tijdens deze dag alles te weten over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, de uitgevoerde werkzaamheden van de aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) en leer de nieuwe beheerders kennen. Ook zijn er veel leuke buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Zoals een puzzeltocht door het hele gebied, een podium met muziek en dans van (lokale) artiesten, hindernissenbaan, springkussen, boogschieten, de historie van Kampen, boottochten, vlotten bouwen, waterfietsen, vliegeren, vogelkastjes maken en uiteraard is er wat lekkers te eten en te drinken.

Festival met oog voor de natuur

Genieten van de 350 hectare nieuwe natuur is een belangrijk onderdeel van het festival. Uitleg daarover wordt bijvoorbeeld gegeven door de Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, de bijenvereniging en uiteraard beheerder Staatsbosbeheer. “Wij houden uiteraard rekening met de natuur en de dieren die er leven”, aldus Cor Beekmans projectmanager van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

Kom op de fiets

Tijdens deze dag is er ook alle ruimte om het Reevediep per fiets, wandelend en vanaf het water te verkennen. De fiets- en wandelverbindingen in het Reevediep bestaan uit ongeveer 11 km fietspaden en 9 km wandelpaden. Kom op de fiets! Want op die manier kunnen bezoekers het gehele Reevediep op een leuke en gemakkelijke manier verkennen. Autoverkeer is binnen het Reevediep niet mogelijk. De activiteiten zijn met name op de klimaatdijk (ter hoogte van het toekomstige dorp Reeve) en bij de recreatiesluis langs de Kamperstraatweg.

Boek Deining in de IJsseldelta

Joep Boerboom schreef een biografie over de aanleg van de bypass in Kampen. Op 22 april is het boek ‘Deining in de IJsseldelta’ ook te koop. De schrijver is aanwezig om zijn boek te signeren en vragen te beantwoorden.

Meer informatie over het Reevediep Festival?

Bekijk dan de pagina Reevediep Festival op onze website.

IJsseldelta programma Reevediep Festival leuk uitje voor de hele familie