Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Samen bouwen aan Overijssel

Het College van Gedeputeerde Staten (GS) was afgelopen maand op bezoek bij het IJsseldelta Programma. De Gedeputeerde staten vormen het dagelijks bestuur van de provincie. Het College bestaat uit de Commissaris van de Koning (voorzitter) en zes gedeputeerden, en geeft uitvoering aan het Coalitieakkoord ‘Samen bouwen aan Overijssel’.

Bert Boerman, één van deze gedeputeerde en portefeuillehouder Mobiliteit, Water en Klimaatadaptie: ‘Waterveiligheid is van ons allemaal. Rondom het Reevediep is in het kader van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ heel veel ruimte gegeven aan het water. Dat is nodig voor de waterveiligheid. Niet alleen hier in dit gebied maar ook in Zwolle en nog verder richting Deventer’.

De dag startte met een werkbezoek langs de deelprojecten van het IJsseldelta Programma waarbij waterveiligheid en recreatie centraal staat. ‘Als we kijken naar de toekomst dan zie ik dat we natuurlijk steeds meer te maken krijgen met de extremen. We zitten nu in een hele droge periode van het jaar, waar de droogte ook echt voor problemen zorgt. Maar we zien ook dat er in het voorjaar en de winter enorm hoge waterstanden kunnen ontstaan. Aan die wisselende waterstanden moeten wij het hoofd bieden en daar nemen we deze maatregelen voor. Gedurende de rest van het jaar is het een prachtig gebied om te wonen, werken, door te fietsen, door te wandelen en te genieten van de natuur’ aldus gedeputeerde Bert Boerman. Aan het eind van de middag werd er met diverse partners ervaringen uitgewisseld.

Komende tijd volgen nog twee van deze werkbezoeken waarbij het College van Gedeputeerde Staten (letterlijk) stilstaat bij de grote opgaven waar de provincie Overijssel de afgelopen jaren voor stond.

IJsseldelta programma Samen bouwen aan Overijssel