Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Scheepsarcheoloog vertelt over IJsselkogge op Koggewerf

Zaterdag 13 september, tijdens de Open Monumentendag, vertelt scheepsarcheoloog Alice Overmeer over de gevonden IJsselkogge die tijdens archeologisch onderzoek in de IJssel, ter hoogte van de Koggewerf gevonden is.

In de lezing vertelt de scheepsarcheoloog over de unieke vondst en de archeologische waarde van de vijftiende eeuwse Kogge. Ook komen onderwerpen als de geschiedenis van de Kogge in relatie tot Hanzestad Kampen aan bod en gaat Alice Overmeer in op de vraag wat er in de toekomst met het schip gaat gebeuren. Er wordt uitleg gegeven over wat op dit moment de ideeën zijn over bergen en conserveren. Het is ook mogelijk om aan de hand van beelden te zien hoe het schip er onder water uitziet.

De lezingen worden gehouden om 10.00 uur en 12.30 uur op de Koggewerf in Kampen. Ze duren ongeveer een half uur, zodat er nog tijd genoeg is om de Koggewerf ook te bezoeken. Een leuk uitje tijdens Open Monumentendag, ook voor gezinnen met kinderen. De Koggewerf is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Wie alvast wil zien hoe de IJsselkogge er onder water uitziet, kan kijken naar het filmpje op www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

IJsseldelta programma Scheepsarcheoloog vertelt over IJsselkogge op Koggewerf