Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
in_het_gras_drontermeerdijk_1

Speciale biologieles voor scholieren Ichthus college uit Kampen

Zo’n 20 leerlingen van de 1e klas van het VMBO van het Ichthus college uit Kampen hebben vorige week woensdag deelgenomen aan de tweede Rietplant Expeditie van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

De scholieren kregen eerst uitleg over het “hoe en waarom” van het project en de betekenis van het rietmoeras dat is aangelegd langs het Drontermeer. Daarna gingen ze op expeditie door het gebied met Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer. Een van de onderdelen was het verkennen van het waterleven in de sloten in het gebied. Een aantal interessante waterdieren werd met schepnetjes uit het water gevist, waaronder poelslak, geelgerande waterkever, waterschorpioen, watersalamander en kleine modderkruiper.

Aan het einde van de expeditie hielpen de scholieren de Gebroeders Visscher uit Genemuiden mee met het inplanten van rietstekken op de terrassen van het rietmoeras. De aanleg van het rietmoeras en ook de Rietplant Expedities worden mede mogelijk gemaakt door een Europese LIFE-subsidie.

In de komende weken worden nog meer Rietplant Excursies georganiseerd. Dat doen we in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel. Klik hier voor meer informatie over de expedities.

Klik hier voor het filmpje dat naar aanleiding van deze Rietplant Expeditie is gemaakt.

IJsseldelta programma Speciale biologieles voor scholieren Ichthus college uit Kampen