Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
fs190117_70

Eindbeheerders krijgen eerste objecten in het Reevediep in beheer

Staatsbosbeheer heeft sinds gisteren de natuurgebieden in het Reevediep officieel in beheer genomen. Dat gebeurde door het zetten van een handtekening in het kantoor van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in Kampen. In totaal gaat het om bijna vierhonderd hectare natuurgebied dat vanaf nu door Staatsbosbeheer wordt onderhouden. Tegelijkertijd komt het beheer van de Nieuwendijkbrug in handen van de gemeente Kampen. De inlaat van het Reevediep wordt van Rijkswaterstaat-Oost Nederland en de vaargeul binnen het Reevediep van de provincie Overijssel.

De gemeente Kampen is gisteren ook beheerder geworden van het nieuw aangelegde deel van de Kamperstraatweg, dat voorheen van de provincie was. Ook de veranderde Chalmotweg en de nieuwe wegverbindingen naar de Nieuwendijkbrug zijn nu (weer) bij de gemeente Kampen in beheer. De komende maanden worden nog meer projectonderdelen overgedragen, zoals de recreatieschutsluis die bij de provincie Overijssel in beheer komt. Op 14 maart vindt de officiële eindoplevering van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta plaats. Op 22 april (tweede Paasdag) zijn inwoners van Kampen en de regio van harte welkom tijdens de publieksdag.

“Kind loslaten”
“Het is net als bij het loslaten van volwassen kinderen. Je weet dat het allemaal goed komt, maar toch”, zei projectmanager Cor Beekmans bij de officiële overdracht. “Alle projectonderdelen, die vandaag worden overgedragen zijn toch “kindjes” van het projectteam. We hebben er in de afgelopen jaren, samen met aannemerscombinatie Isala Delta met hart en ziel aan gewerkt.”

Oproep tot samenwerking
“Ik zag dat de handtekeningen zonder aarzeling zijn gezet”, zei gedeputeerde Bert Boerman. “De overdracht is een feit. Ik wens iedereen, die verantwoordelijkheid draagt bij beheer en ontwikkeling vee succes. En ik reken erop dat de beherende partijen de samenwerking blijven zoeken om het Reevediep verder te ontwikkelen tot een plek waar het goed toeven is voor mens en natuur.”

Projectgebied nu nog gesloten
Het projectgebied van is nu nog gesloten voor het publiek. Dit omdat op verschillende plekken nog werkzaamheden plaatsvinden. Vanaf 1 april kunnen fietsers en wandelaars gebruik maken van de voorzieningen.

IJsseldelta programma Eindbeheerders krijgen eerste objecten in het Reevediep in beheer