Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Kampen

Start voorbereidende werkzaamheden aanvaarbeveiliging Stadsbrug

Isala Delta brengt, als onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, aanvaarbeveiliging (schanscaissons) aan bij de Stadsbrug in Kampen. De aanvaarbeveiliging dient ervoor te zorgen dat aanvaring met de brug wordt voorkomen. Gisteren zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan.

Vanaf 2 november worden buispalen geplaatst in de bodem van de IJssel. De buispalen vormen het fundament voor de schanscaissons. Na het plaatsen van de buispalen wordt de exacte positie van de palen ingemeten en worden op een locatie in Kampen de prefab-elementen gebouwd. In de zomer van 2016 worden de prefab-elementen naar de Stadsbrug gevaren en geplaatst.

Op 1 oktober zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart ten behoeve van de aanvaarbeveiliging. Deze werkzaamheden houden in dat de locaties waar uiteindelijk de buispalen komen, gefaseerd worden uitgegraven met behulp van een kraanschip. Doordat de werkzaamheden buiten de vaargeul plaatsvinden, zal het vaarverkeer minimale hinder ondervinden.

IJsseldelta programma Start voorbereidende werkzaamheden aanvaarbeveiliging Stadsbrug