Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
expeditie2

Struinexpeditie langs de IJssel voor basisscholen uit gemeente Kampen

Geïnteresseerde basisscholen uit gemeente Kampen kunnen kosteloos deelnemen aan één van de leukste natuuruitjes uit de omgeving: Expeditie Uiterwaard. Tijdens Expeditie Uiterwaard voeren leerlingen uit groep 7 en 8 educatieve opdrachten uit in de uiterwaarden langs de IJssel bij Zalk. Een ochtend avontuurlijk struinen, beleven en leren over Ruimte voor de Rivier IJsseldelta! Ervaren expeditiegidsen begeleiden deze struintocht.

Na een korte instructie van een ervaren expeditiegids, verspreiden de leerlingen zich langs de IJssel. Het ene groepje onderzoekt de bodem met een grondboor en verderop maakt een ander groepje de rivier in het klein na. Er valt in de uiterwaarden van de IJssel enorm veel te ontdekken voor goede, nieuwsgierige speurneuzen. En dat is precies de bedoeling van Expeditie Uiterwaard!

Expeditie Uiterwaard is een struinexpeditie georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel. Na een voorbereidende les in de eigen klas, is het voor de leerlingen tijd om de laarzen aan te trekken. Tijdens de struinexpeditie gaan de kinderen enthousiast aan de slag met veldwerkopdrachten.

Expeditie Uiterwaard is onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en vindt plaats in van mei tot juli en van september tot oktober. Deelname is kosteloos. Geïnteresseerde basisscholen uit Kampen, IJsselmuiden, Wilsum, Grafhorst, ’s-Heerenhoek en Kamperveen kunnen contact opnemen met Natuur en Milieu Overijssel, info@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250960. Meer informatie over Expeditie Uiterwaard vindt u op www.natuurenmilieuoverijssel.nl.

IJsseldelta programma Struinexpeditie langs de IJssel voor basisscholen uit gemeente Kampen