Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
omleiding_afsluiting_nieuwendijk

Tijdelijke afsluiting Nieuwendijk en Slaper

De Nieuwendijkbrug is bijna gereed. Naar verwachting wordt de brug vrijdag 30 juni opengesteld voor het verkeer, 3 maanden eerder dan gepland. Voor die tijd sluiten we het nieuwe wegdek aan op het bestaande asfalt van de toegangswegen. Hiervoor is het noodzakelijk de verbinding Nieuwendijk/Slaper tussen de Roskam en de Zwartendijk circa 50 uur af te sluiten voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Fietsers kunnen in deze periode wel gebruik blijven maken van de verbinding.

Hinderbeperking

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en Isala Delta hebben er bewust voor gekozen om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren. Dit om ervoor te zorgen dat de belangrijke verbindingsweg zo snel mogelijk weer open is voor de gebruikers, zoals het landbouwverkeer. De noordelijke en zuidelijke aansluiting worden daarom gelijktijdig gerealiseerd. En er wordt ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. Het uitvoeren van deze werkzaamheden zonder hinder voor de omgeving is helaas niet mogelijk. Direct aanwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren door het frezen van asfalt, het verdichten van de ondergrond en (achteruit)rijdend materieel. Bij het regulier uitvoeren van ons werk zou de Nieuwendijkbrug circa 100 uur zijn afgesloten. Door het treffen van de genoemde maatregelen is de duur van deze afsluiting nu gehalveerd en kan het gemotoriseerd verkeer zo snel mogelijk weer gebruik maken van deze verbinding.

Verwachte afsluiting Slaper

Locatie: de Slaper tussen Aannemingsbedrijf Netjes en de rotonde N50
Omleidingsroute: N764-Europa allee-Flevoweg-Buitendijksweg-Cellesbroeksweg-Slaper-Zwartendijk en vice versa.
Tijd: woensdag 28 juni vanaf 06:00 uur tot en met vrijdag 30 juni 07:00 uur.

Verwachte afsluiting Nieuwendijkbrug

Locatie: de Nieuwendijk tussen de Roskam en de Slaper
Omleidingsroute: Naaldeweg-Leidijk-Jules van Hasseltweg-Kamperstraatweg-Europa allee-Slaper en vice versa.
Tijd: woensdag 28 juni vanaf 06:00 uur tot en met vrijdag 30 juni 07:00 uur.

De omleidingsroutes staan ook afgebeeld op dit kaartje. Tevens worden de afsluitingen van tevoren aangekondigd door middel van gele borden langs de weg.

Openstelling

Naar verwachting zal de nieuwe brug op vrijdag 30 juni om 07:00 uur worden geopend. Om dit moment te vieren zal Ruimte voor de Rivier IJsseldelta bij de openstelling aan alle passanten een kopje koffie-to-go en een koffiebroodje uitdelen. Het exacte tijdstip hiervoor zal op donderdag 29 juni bekend worden gemaakt via Facebook en de digitale nieuwsbrief van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

IJsseldelta programma Tijdelijke afsluiting Nieuwendijk en Slaper