Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht
20190221-afsluiting-slaper-asfalt

Tijdelijke afsluiting Slaper

Aanstaande maandag, 14 januari, wordt de Slaper afgesloten tussen de Zwartendijk en het viaduct van de Hanzelijn. De afsluiting is vanaf maandag 14 januari om 6:00 uur tot en met vrijdag 25 januari tot 18:00 uur. De afsluiting geldt voor al het verkeer.

Het fietsverkeer kan gebruik maken van de Zwartendijk als omleidingsroute, vanaf de Zwartendijk is de verbinding met het viaduct over de Hanzelijn open.

De afsluiting is nodig voor de aanleg van een lange duiker onder de Slaper door. De werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:
• Het verwijderen van het asfalt
• Het aanbrengen van de betonnen duiker
• Het asfalteren van de Tijdelijke Slaper en afwerken van bermen.

Omleidingsroute

Via de Flevoweg en de Europa Allee ter plekke worden omleidingsborden geplaatst. Zie foto.

Hinderbeperking

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en Isala Delta kiezen bewust voor een gehele afsluiting om de hinder zo kort mogelijk te laten duren. Op deze manier zorgen we ervoor dat de weg zo snel mogelijk weer open is voor de gebruikers, zoals woon-werk- en landbouwverkeer. Het uitvoeren van deze werkzaamheden zonder hinder voor de omgeving is helaas niet mogelijk. Direct aanwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren door het frezen van asfalt, het verdichten van de ondergrond en (achteruit)rijdend materieel.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. D. Schreuders per telefoon 06- 51182459 of per e-mail dick.schreuders@boskalis.com.

IJsseldelta programma Tijdelijke afsluiting Slaper