Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Uitspraak Raad van State verrast partners IJsseldelta-Zuid

De staatssecretaris van Economische Zaken, het provinciebestuur van Flevoland en de gemeenteraad van Kampen krijgen twaalf weken de tijd om de natuurvergunningen ‘IJsseldelta-Zuid’ voor de aanleg van hoogwatergeul Reevediep aan te passen. In afwachting daarvan heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een onderdeel van het bestemmingsplan geschorst, totdat zij een einduitspraak doet. Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, van woensdag 11 februari. Het bestemmingsplan is vernietigd voor zover het de bouw van het nieuwe dorp Reeve mogelijk maakte.

Gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel is verrast over de uitspraak van de Raad van State. “Maar ik ben blij dat we samen met onze partners drie maanden de tijd krijgen om een aantal zaken nader in kaart te brengen. We hebben een duidelijke huiswerkopdracht gekregen, waarmee we nu aan de slag gaan. Ik ga ervan uit dat het ons lukt om de aanvullende gegevens te kunnen leveren.”

Voorbereidend werk gaat door

Volgens Van Hijum is er vooralsnog geen aanleiding om te stoppen met voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels, bodemonderzoek en archeologisch onderzoek. Ook de voorbereiding van de lichting van de IJsselkogge gaat door.

Waterveiligheid

“We zijn als provincie en Rijkswaterstaat samen in dit project gestapt om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle te verbeteren. Om dat te bereiken moeten zowel zomerbedverlaging als de aanleg van het Reevediep in combinatie worden uitgevoerd. We zullen met al onze partners alles in het werk stellen om de waterveiligheidsdoelstellingen voor de regio te realiseren.”

Bekijk hier de uitspraak van de Raad van State.

IJsseldelta programma Uitspraak Raad van State verrast partners IJsseldelta-Zuid