Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
tekening update bouw spuisluis

Update bouwen spuisluis Reevesluis

Onderdeel van het IJsseldelta Programma is de bouw van de Reevesluis. De Reevesluis bestaat uit twee sluizen. De schutsluis waar het scheepvaartverkeer nu al gebruik van maakt en de spuisluis die tussen de schutsluis en de Reevedam wordt gerealiseerd.

Tijd voor een update van de bouw van de spuisluis. De fundering van de spuisluis is gereed en de constructievloer is gestort. Na het storten van de constructievloer worden de 4 stuks wanden gemaakt. De eerste wanden zijn inmiddels ook gestort.

Tussen drie van de vier wanden komen twee schuiven. De twee schuiven bewegen voor het doorlaten van het water tussen het Drontermeer en het Vossemeer. Tussen de overige wanden, aan de oostelijke zijde tegen de Reevedam, wordt de vispassage gebouwd. De vispassage is geïntegreerd ontworpen in de spuisluis.

De wanden van de spuisluis worden gebouwd via het plaatsen van bekisting. Daarna wordt de wapening aangebracht en vervolgens wordt de bekisting volgestort met vloeibaar beton. Het beton wordt met vrachtwagens aangevoerd vanaf de betoncentrale en het beton storten gebeurt met een betonpomp.

Als alles volgens planning verloopt is de beton ruwbouw eind juni 2020 klaar. Daarna worden de schuiven geplaatst. De schuiven worden in een (staal)fabriek gemaakt en over het water vervoerd naar de Reevesluis. De schuiven worden met een telescoopkraan in de betonwanden geplaatst. Na het plaatsen van de schuiven wordt de technische installatie gemonteerd en getest.

Uiteraard kunnen de corona-maatregelen impact hebben op deze planning.

IJsseldelta programma Update bouwen spuisluis Reevesluis