Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Boombankjes Reevediep

Vier boombanken geplaatst in het Reevediep

Eind augustus 2019 zijn er vier boombanken geplaatst in het Reevediep. Deze boombanken zijn door het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta cadeau gedaan aan de inwoners van Kampen en omgeving.

Voor het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta moesten er in oktober 2018 bomen gekapt worden op de oude IJsseldijk aan de Kamperstraatweg. Deze bomen werden gekapt, omdat ze bij hoogwater in de toekomstige stroombaan van de IJssel richting het Reevediep zouden komen te staan.

Om deze bomen niet verloren te laten gaan, is bedacht om van een aantal van deze bomen wat te maken, waar de toekomstige bezoekers van het gebied wat aan zouden hebben. Stichting Voedselbos & Natuurspeelplaats Kampen en beeldend kunstenaar Peter Schräder van Stichting ARTicipatie maakten vervolgens van vier bomen boombanken.

De boombanken zijn na twee jaar, op 27 augustus 2019, weer teruggekeerd naar het Reevediep. In elke boombank staat een logo ter herinnering aan het project en waar de oorspronkelijke bomen vandaan komen.

Van het Reevediep wordt op dit moment veel gebruik gemaakt door fietsers, wandelaars, hardlopers en watersporters. Wethouder Holtland is, namens de gemeente Kampen, verheugd dat de bomen van de Kamperstraatweg een recreatieve bestemming in het Reevediep gekregen hebben. Deze vier geplaatste banken ziet hij als start van de inrichting van het Reevediep. Daarom zou wethouder Holtland graag in gesprek willen met de bezoekers van het Reevediep over de inrichting hiervan en willen horen waar behoefte aan is.

IJsseldelta programma Vier boombanken geplaatst in het Reevediep