Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Schutten Reevesluis

Voor het eerst schutten in de Reevesluis tussen Dronten en Kampen

Vanaf vandaag (10 augustus) is het mogelijk te schutten bij het Reevesluiscomplex in het Drontermeer bij Kampen. Dit betekent dat de Reevesluis op een reguliere manier bediend wordt en dat scheepvaartbegeleiding niet meer nodig is. De schutsluis komt daarmee in beheer van Rijkswaterstaat. Vandaag vond de overdracht plaats tussen de aannemer Isala Delta en Rijkswaterstaat.

Doorvaart al een tijdje mogelijk

Sinds oktober 2019 was het al mogelijk voor schepen om onder scheepvaartbegeleiding door de schutkolk van de Reevesluis te varen. Hierbij stonden beide sluisdeuren open en was er sprake van passeren. Vanaf 10 augustus wordt de schutsluis op een reguliere manier bediend om niveauverschil tussen Drontermeer en Vossemeer te overbruggen. Daarom is scheepvaartbegeleiding niet meer nodig. De actuele bedientijden zijn te vinden op vaarweginformatie.nl.

Overdracht schutsluis

Rijkswaterstaat neemt het beheer van de schutsluis over van het projectteam en de aannemer Isala Delta. De komende 2 weken (van 10 tot 24 augustus) is de schutsluis van het Reevesluiscomplex in proefbedrijf. Tijdens deze periode kunnen onvoorziene technische problemen snel opgemerkt en verholpen worden. Vanaf 10 augustus 2020 is de schutsluis officieel in beheer bij Rijkswaterstaat.

Zodra het Reevesluiscomplex in zijn geheel gereed is, wordt deze volledig in beheer genomen door Rijkswaterstaat. Momenteel wordt er nog volop gewerkt aan de spuisluis van het Reevesluiscomplex, ten oosten van de schutsluis. Op 8 juli jl. werden de spuischuiven in de staalconstructie van de spuisluis gehesen. De verwachting is dat voorjaar 2021 het gehele Reevesluiscomplex klaar is.

IJsseldelta programma Voor het eerst schutten in de Reevesluis tussen Dronten en Kampen