Email icoon
Facebook logo
LinkedIn logo
Terug naar nieuwsoverzicht
Aansluiting Stobbenweg

Werk versterking Drontermeerdijk in afrondende fase

Aannemer Boskalis werkt toe naar de afrondende fase van de versterking Drontermeerdijk. Zo is na de opening op 29 april jl, gestart met het verwijderen van de tijdelijk aangelegde N306. Deze weg was tijdelijk aangelegd en materialen uit de weg worden hergebruikt bij oa de aanleg van de N307. Daarnaast is een veiligere overzichtelijke kruising met de Stobbenweg aangesloten op de Drontermeerdijk en wordt het Prorailterrein afgewerkt.

Monitoren grasmat op de dijk
Op de dijk is een grasmat ingezaaid. Aan het graszaaisel zijn ook kruiden toegevoegd. Om oa insecten aan te trekken zodat er een mooie balans in de flora en fauna kan ontstaan. Hierdoor neemt de Biodiversiteit toe.

Drainage naar kwelsloot aangelegd
Aan de binnenzijde van dijk ligt een kwelsloot. Deze heeft tot doel om kwelwater op te vangen en af te voeren. Om het water uit de platberm (onderhoudsstrook) af te voeren legt Boskalis drainage vanaf de dijk naar de kwelsloot.

Grasbetonblokken fietspad
Langs het nieuwe fietspad bij de Stobbenweg plaatst de aannemer grasbetonblokken. Ook worden de laatste hekwerken geplaatst. En het gehele werkterrein wordt opgeruimd.

Naar verwachting is het werk aan de Drontermeerdijk aan het eind van dit jaar klaar.

Nieuwe kruising Stobbenweg open

IJsseldelta programma Werk versterking Drontermeerdijk in afrondende fase