Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Werkzaamheden A6 komend weekeinde

Het verkeer op de A6 moet komend weekend en maandag rekening houden met een forse omleiding. De snelweg vanuit Almere richting Noordoostpolder en Urk wordt van vrijdagavond 20:00 uur tot dinsdagochtend 05:00 uur afgesloten. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan het asfalt, waarvoor de rijbaan tussen Lelystad Noord en Urk dicht moet. Ook de parallelweg over de Ketelbrug wordt dan afgesloten.

Het verkeer in Flevoland zou via de Hanzeweg, oftewel de N307, kunnen rijden, om daarna via Roggebotsluis en Kampen richting Emmeloord te gaan. Rijkswaterstaat en het project N307 raden dit echter nadrukkelijk af omdat op de Hanzeweg/N307 ook werkzaamheden worden uitgevoerd. Hierdoor wordt gevreesd voor grote opstoppingen als daar extra verkeer langsrijdt. De N307 blijft, ondanks beperkende verkeersmaatregelen, wel open.

Rijkswaterstaat heeft daarom een andere omleidingsroute uitgezet. Doorgaand verkeer wordt richting Harderwijk geleid, waar het verkeer via de A28 richting Zwolle kan rijden om vervolgens de N50 richting Kampen en Emmeloord te nemen.

Zie voor meer informatie het officiële bericht van RWS: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2021/08/weekendafsluiting-a6-almere-richting-emmeloord-tussen-lelystad-noord-en-urk-13-17-augustus-2021

IJsseldelta programma Werkzaamheden A6 komend weekeinde