Email icoon
Facebook logo
Terug naar nieuwsoverzicht

Werkzaamheden aanbrengen damwanden duikerbrug

In opdracht van Provincie Flevoland en Overijssel werkt Combinatie Roggebot aan het project N307 Roggebot – Kampen. Als onderdeel van dit project start vanaf maandag 11 oktober de bouw van de nieuwe duikerbrug over het kanaal nabij de Buitendijksweg in Kampen.

De duikerbrug en de werkzaamheden

De duikerbrug is een betonnen bouwwerk dat nodig is voor de verbinding van de N307 over het kanaal van het Waterschap. De nieuwe duikerbrug komt op een andere plaats dan de huidige brug, vlakbij de Buitendijksweg. Op onderstaande afbeelding ziet u de huidige en de nieuwe locatie. De nieuwe duikerbrug zorgt er niet alleen voor dat het water van het kanaal afgevoerd kan worden. Het is ook een ecologische verbinding voor diersoorten zoals otters, bevers en dassen.

De duikerbrug wordt in twee fasen gebouwd. Daardoor blijft de N307 met klein verkeersaanpassingen tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor verkeer. De N307 verplaatsen we daardoor ook in twee stappen. De werkzaamheden voor de nieuwe duikerbrug vinden plaats vanaf 11 oktober tot maart 2022, fase 2 vindt plaats in 2022.

 

Wat betekent dit voor u?

In de periode van 11 oktober t/m 29 oktober worden bij de nieuwe duikerbrug damwanden in de grond getrild. Mogelijk ervaart u hiervan geluidoverlast. De werktijden liggen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, van maandag tot en met vrijdag. Op twee dagen vinden de werkzaamheden ook in de avond plaats, tussen 19:00 en 22:00 uur. Dit is nodig omdat de damwanden dicht bij de N307 worden aangebracht en het wegverkeer uit veiligheid korte tijd stil gelegd moet worden. Als het verkeer op de N307 enkele minuten tot maximaal 15 minuten stil staat worden de damwandplanken langs de weg geplaatst. Wij verwachten dat dit op twee avonden tussen 11 en 22 oktober gaat plaats vinden. Helaas kunnen we op dit moment nog geen exacte data van de avondenwerkzaamheden noemen. Ongeveer een week vooraf staan de dagen waarop de avondwerkzaamheden plaatsvinden op de website van het IJsseldelta programma bij het project N307 Roggebot – Kampen / werkzaamheden.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Redmer Leegstra via het telefoonnummer 06 1858 0734. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar omgevingN307@mobilis.nl. Vermeld in uw bericht uw naam, vraag en contactgegevens.

IJsseldelta programma Werkzaamheden aanbrengen damwanden duikerbrug